Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پژوهش جدیدی نشان می‌دهد خواب‌های خوب، با آرامش خاطر در هنگام بیداری مرتبط هستند و خواب‌های بد با احساسات مضطرب‌کننده ارتباط دارند. شاید این پژوهش بتواند دلیل خواب دیدن را توضیح دهد و نهایتا به درمان مشکلات روحی مرتبط با خواب‌های آشفته کمک کند.

"استنلی کریپنر"(Stanley Krippner)، روانشناس "دانشگاه سیبروک"(Saybrook University) آمریکا گفت: من باور دارم خواب‌ها، نوعی فیلم هستند که رخدادهای زندگی واقعی را به ما یادآوری می‌کنند و موجب شادی یا اضطراب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنگامی که در طول روز شاد باشید، خواب‌های شبانه شادی خواهید داشت. عملکرد خواب‌ها کاملا انطباقی است و می‌توانند دلیل آرامش ذهن را بارها و بارها یادآوری کند.

پژوهش‌های بسیاری نشان می‌دهند ‌که خواب‌ها، نتیجه ذخیره سازی و یادگیری مغز هستند. این راهبرد، ما را در برابر یکی از خطرات واقعی زندگی که ناشی از تجربه‌های سنگین احساسی است، محافظت می‌کند. این تجربه‌ها، به سلامت روانی نیز مرتبط هستند؛ در نتیجه افراد مبتلا به اضطراب و افسردگی، اغلب کابوس‌های بیشتری می‌بینند.

"پیلرین سیکا"(Pilleriin Sikka)، روانشناس و دانشمند علوم اعصاب "دانشگاه تورکو"(UTU) فنلاند گفت: شاید دانستن منشا خواب‌ها و چگونگی ارتباط آنها با سلامتی، بتواند عملکرد احتمالی خواب‌ها را مشخص کند.

پژوهشگران برای بررسی ارتباط میان حالت روحی و سلامتی، از 47 داوطلب خواستند یک پرسش‌نامه را برای ارزیابی سلامتی خود پر کنند و از آنها سوالاتی در مورد اضطراب، افسردگی، میزان رضایت از زندگی و آرامش ذهن پرسیدند.

برای بررسی آرامش ذهن، داوطلبان باید میزان موافقت خود را با جملاتی مانند "من در ذهن خود آرامش و هماهنگی دارم" و "احساس فرونشستن برای من دشوار است" نشان می‌دادند.

پژوهشگران با بررسی داده‌های این آزمایش دریافتند که افرادی که رتبه آرامش ذهن آنها بالا بود، خواب‌های شادتر و مثبت‌تری دارند و در مقابل، افرادی که رتبه اضطراب آنها بالا بود، خواب‌های آزاردهنده و منفی‌تری می‌بینند.

این پژوهش، در مجله "Scientific Reports" به چاپ رسید.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

آرامش خاطر، بر شاد یا غمگین بودن خواب موثر است

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۳۸۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 کاهش استرس با قلیان جنبه تلقینی دارد

یک رواشناس اجتماعی گفت: قلیان به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

به گزارش ایسنا، علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روانشناس اجتماعی  در گفت و گو با خبرنگار برنا درباره تأثیر استعمال قلیان بر کاهش استرس اظهار داشت: قلیان به عنوان یکی از مواد دخانی از نظر علمی ثابت شده که به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

وی ادامه داد: تماس سنسورهای لب با دهانی قلیان باعث تحریک سیناپس های مغزی می شود که به صورت موقت و غیر مستقیم بر کاهش اضطراب تاثیر می گذارد، بنابراین اثر مستقیم، مستقل و شناخته شده بین مصرف قلیان و کاهش اضطراب وجود ندارد مگر اینکه به صورت عادت و اعتیاد برای کوتاه مدت مغز را از هجمه های ذهنی دور می کند و پس از مدتی بازمی گردد.

این روانشناس اجتماعی درباره دلیل رواج قلیان در ایران گفت: به نظر من به دلیل صنعت و کسب درآمد، قلیان در ایران رواج پیدا کرده است. قلیان حدود ۲۵ سال پیش در ایران به معنای مدرن کنونی وجود نداشته و نوعی ساز و کار بوده که بیشتر توسط افراد مسن مورد استفاده بوده است. 
 
شریفی یزدی بیان کرد: متأسفانه کم کاری وزارت بهداشت در جلوگیری از رواج قلیان و تبلیغات غلطی که در بحث قلیان مطرح است، مثل اینکه دود قلیان از آب است و ضرری ندارد، صورت گرفته، منجر به ورود قلیان در رستوران ها، کافی شاپ ها، قهوه خانه ها و راه افتادن پیک موتوری قلیان شد و دلیل اصلی آن درآمدی است که اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند.
 
این روانشناس اجتماعی اظهار کرد: هر قلیان به اندازه ۸۰ تا ۱۱۰ نخ سیگاربرای فرد ضرر دارد، هر نخ سیگار بین ۷ تا ۹ دقیقه عمر انسان را کم می کند، اگر یک فرد یک قلیان بکشد انگار ۵ پاکت سیگار کشیده و حدود ۷۰۰ دقیقه از عمرش کاهش پیدا کرده است. 

وی افزود: یکی از سونامی ها در این حوزه سرطان های ریه، حنجره و دهان است که بخش عمده دلیل ابتلا به این بیماری ها قلیان است. امروز  قلیان در بین جوانان به عنوان یک تفریح یاد می شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  •  کاهش استرس با قلیان جنبه تلقینی دارد
  • ماه بر سلامتی کدام عضو بدن ما تاثیر می گذارد؟
  • با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید
  • ۲ عکس از چهره غمگین علی لاریجانی و ناطق نوری در یک مراسم
  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • پس‌لرزه‌های عملیات وعده صادق؛ اسرائیل سامانه‌های پاتریوت را کنار می‌گذارد
  • اسرائیل سامانه‌های پاتریوت را کنار می‌گذارد
  • بهترین صندلی در هواپیما برای مسافرانی که از پرواز می‌ترسند