Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@12:21:45 GMT

چگونه با آرامش زندگی کنیم

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۹۵۱۴۳

چگونه با آرامش زندگی کنیم

ایسنا/کردستان همه ما آرزو داریم آرام‌تر، صبورتر و آسوده‌تر باشیم و بتوانیم با کمال آرامش و با شوخ طبعی با شکست‌ها و ناراحتی‌های زندگی روبه‌رو شویم. اما چگونه می‌توانیم این‌گونه آسوده باشیم، درحالی‌که اضطراب به روزها و شب‌های ما رخنه کرده است.

آرامش برای همه جذابیتی عمیق و طبیعی دارد. اکثر شما آرزو دارید صبورتر، متین‌تر و آسوده‌تر باشید و بتوانید در کمال آرامش و شوخ‌طبعی با شکست‌ها و ناراحتی‌های زندگی روبه‌رو شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اضطراب در روزها و شب‌های شما رخنه کرده است و تقریباً همیشه در پس‌زمینه‌ زندگی‌تان حضور دارد، چه بسا در همین لحظه هم اضطراب داشته باشید.

توانایی آرام ماندن از جمله مهارت‌های مهم در زندگی‌ست که بسیار نادیده گرفته شده است. بدترین تصمیمات را هنگامی می‌گیرید که آرامش‌تان را از دست داده‌اید یا دچار اضطراب و آشفتگی شده‌اید، قرار نیست با تنفس عمیق یا نوشیدن دم‌نوش به آرامش برسید، بلکه باید در موردش فکر کنید.

در سال‌های اخیر در غرب، واکنش خاصی به اضطراب‌ها بسیار رایج شده است. این واکنش برگرفته از سنت‌های بودایی و تمرکز آن بر خالی کردن ذهن از طریق انجام مراقبه است. ایده این است که بسیار آرام و شاید در وضعیت بدنی خاصی، بنشینیم و با تمرینات مختلف سعی کنیم محتویات ذهن خود را خالی کنیم. هدف این است که موضوعات آشفته و گنگ را از ضمیر خودآگاه به حاشیه برانیم و فضای مرکزی ذهن را خالی و آرام و تا حد امکان خودآگاهی را از خود دور کنیم.

هر بار که در رسیدن به آرامش شکست می‌خورید، می‌توانید به تحلیل آن بپردازید تا چیزهایی مفید و ارزشمند در مورد خود کشف کنید. هرگونه نگرانی، ناکامی، بی‌تابی یا خشمِ ناگهانی، بصیرت‌های مهمی در بطن خویش دارد که در اختیار شما بگذارد؛ به این شرط که زحمت رمزگشایی آن‌ها را به جان بخرید.

راه مطلوب برای رسیدن به آرامش این نیست که ذهن خود را خالی کنید، بلکه باید به شکلی دقیق‌تر و آهسته‌تر به تجارب ناراحت کننده‌ خود بنگرید، با این هدف که نگرانی‌های بنیادین را کشف و روشن کنید.

این کتاب می‌کوشد با صبر و حوصله علل مهم‌ترین استرس‌هایمان را واکاوی کند و مجموعه‌ای از استدلال‌های متقاعد کننده، زیبا و گاهی طنزآمیز در اختیارمان بگذارد تا بتوانیم در برابر هرس و خشم از خود محافظت کنیم.

کتاب "آرامش" نوشته‌ آلن دوباتن، اثری مصور از مجموعه‌ «مدرسه‌ زندگی» است که به طور نظام‌مند به طیفی از مسائلی که سرچشمه‌ اضطراب‌ها، خشم‌ها و عصبانیت‌های شما هستند، می‌پردازد.

آلن دوباتن با پرداختن به طیفی از جدی‌ترین معضلات که نتیجه فقدان خودشناسی، همدلی و ارتباط است در کتاب آرامش به شکافتن علت‌ها و محتوای مشکلات گوش می‌سپارد تا به واسطه‌ درک صبورانه و ارزشمندی که از زوایای نامناسب ذهنتان حاصل می‌کند، به شرایطی سراسر آرامش دست یابید.

در بخشی از متن کتاب آرامش می‌خوانیم که:

 رویای موجود در پس تمام اختلافات و ناراحتی‌های روابط این است که کسی را بیابیم تا بتوانیم با او شاد باشیم. با توجه به چیزهایی که عموماً اتفاق می‌افتد، این انتظار کمابیش خنده‌دار به نظر می‌رسد.

رویایمان این است که کسی را پیدا کنیم که ما را درک کند، خواسته‌ها و رازهایمان را با او در میان بگذاریم و بتوانیم با او ضعیف، بازیگوش، آرام و کاملاً خودمان باشیم.

و یک‌باره هراس آغاز می‌شود، آن هنگام که دندان‌هایمان را مسواک می‌زنیم و از پشت دیوار اتاق هتل غیرمستقیم سروصدای مشاجره‌ زوج اتاق کناری را می‌شنویم؛ آن هنگام که زوجی اخمو را پشت میز بغلی در رستوران می‌بینیم و البته آن هنگام که جنجال به روابطمان هجوم می‌آورد.

آن‌طور که در رابطه به شدت بدرفتاری می‌کنیم، در هیچ‌جای دیگر این رفتارها از ما سر نمی‌زند. ما در رابطه به افرادی تبدیل می‌شویم که دوستانمان حس می‌کنند تاکنون شناخت درستی از ما نداشته‌اند. استعداد حیرت‌انگیزی برای پریشانی و خشم در خود کشف می‌کنیم، سرد و عصبانی می‌شویم و در را محکم می‌کوبیم، دشنام می‌دهیم و زخم‌زبان می‌زنیم، امیدهای بلندبالای خود را وارد رابطه می‌کنیم اما در عمل به نظرمان می‌رسد گویی این رابطه مشخصاً طوری طراحی شده که پریشانی ما را به حداکثر برساند.

درباره نویسنده کتاب آرامش

آلن دو باتن متولد ۲۰ دسامبر ۱۹۶۹ در زوریخ سوئیس است. تحصیلات او در رشته‌ تاریخ در دانشگاه کمبریج و فلسفه در کینگز کالج لندن بوده است. دو باتن بعد از رهاکردن دوره دکتری خود در رشته فلسفه فرانسه در دانشگاه هاروارد، فعالیت حرفه‌ای خود را به‌عنوان نویسنده آثار فلسفی آغاز کرد. او در سال ۲۰۰۳ ازدواج کرد و دو فرزند پسر دارد.

در سال ۲۰۰۸، آلن دو باتن برای پیگیری اهدافش درزمینه فلسفه، مؤسسه‌ای در لندن به نام مدرسه زندگی (The School of Life) تأسیس کرد. او با این مؤسسه به کار خود در زمینه ساده‌سازی فلسفه وسعت بیشتری بخشید.

 در حال حاضر دو باتن در پیونددادن فلسفه با زندگی صاحب سبک است. او در این مؤسسه، به‌ همراه همکارانش، روابط بهتر و زندگی باکیفیت‌تر و البته رضایت‌بخش‌تری را به دیگران می‌آموزد.

 علاوه ‌براین سخنرانی‌های مختلف در سراسر دنیا و انتشار کتاب، مقاله و ویدئو ازجمله فعالیت‌های آنان است. همچنین این مؤسسه به‌تازگی نرم‌افزاری با نام «مدرسه زندگی» تولید کرده است. این نرم‌افزار نیز در سراسر دنیا مخاطبان بسیاری پیدا کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: معرفی کتاب استانی علمی و آموزشی دو باتن آلن دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۵۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 کاهش استرس یا تلقین؟

یک رواشناس اجتماعی گفت: قلیان به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

به گزارش ایسنا، علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روانشناس اجتماعی  در گفت و گو با خبرنگار برنا درباره تأثیر استعمال قلیان بر کاهش استرس اظهار داشت: قلیان به عنوان یکی از مواد دخانی از نظر علمی ثابت شده که به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

وی ادامه داد: تماس سنسورهای لب با دهانی قلیان باعث تحریک سیناپس های مغزی می شود که به صورت موقت و غیر مستقیم بر کاهش اضطراب تاثیر می گذارد، بنابراین اثر مستقیم، مستقل و شناخته شده بین مصرف قلیان و کاهش اضطراب وجود ندارد مگر اینکه به صورت عادت و اعتیاد برای کوتاه مدت مغز را از هجمه های ذهنی دور می کند و پس از مدتی بازمی گردد.

این روانشناس اجتماعی درباره دلیل رواج قلیان در ایران گفت: به نظر من به دلیل صنعت و کسب درآمد، قلیان در ایران رواج پیدا کرده است. قلیان حدود ۲۵ سال پیش در ایران به معنای مدرن کنونی وجود نداشته و نوعی ساز و کار بوده که بیشتر توسط افراد مسن مورد استفاده بوده است. 
 
شریفی یزدی بیان کرد: متأسفانه کم کاری وزارت بهداشت در جلوگیری از رواج قلیان و تبلیغات غلطی که در بحث قلیان مطرح است، مثل اینکه دود قلیان از آب است و ضرری ندارد، صورت گرفته، منجر به ورود قلیان در رستوران ها، کافی شاپ ها، قهوه خانه ها و راه افتادن پیک موتوری قلیان شد و دلیل اصلی آن درآمدی است که اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند.
 
این روانشناس اجتماعی اظهار کرد: هر قلیان به اندازه ۸۰ تا ۱۱۰ نخ سیگاربرای فرد ضرر دارد، هر نخ سیگار بین ۷ تا ۹ دقیقه عمر انسان را کم می کند، اگر یک فرد یک قلیان بکشد انگار ۵ پاکت سیگار کشیده و حدود ۷۰۰ دقیقه از عمرش کاهش پیدا کرده است. 

وی افزود: یکی از سونامی ها در این حوزه سرطان های ریه، حنجره و دهان است که بخش عمده دلیل ابتلا به این بیماری ها قلیان است. امروز  قلیان در بین جوانان به عنوان یک تفریح یاد می شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  • راه‌های مقابله با کمبود آرامش در زندگی چیست؟
  • رونمایی از کتاب هزار و چهارصد و خیلی زود در شیراز
  • کتاب «معجزه شکرگزاری» کلید رضایت خاطر درونی را بیان می‌کند
  • خبر‌های رسانه - ۱۳ اردیبهشت
  • داستانک‌هایی برای فلسفه‌ورزی کودکانه
  • فیلسوفان بزرگ دربارۀ «ورزش» چه می‌گویند؟