Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-04@15:24:08 GMT

10 روش برای آرامش ذهن در دوران پر از استرس

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۴۸۹۲۱

طی چند وقت اخیر به واسطه همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ ذهن ما شاید بیش از هر زمان دیگر درگیر شده و بی تردید آرام کردن آن از اهمیت ویژه ای برای حفظ سلامت کلی ما برخوردار است.

حتی در شرایط عادی، توانایی تصمیم گیری آگاهانه برای تمرکز روی موضوعاتی خاص و رها کردن موارد دیگر برای کمک به پیشگیری از استرس که با بسیاری از مشکلات سلامت مرتبط است، اهمیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اگر قادر به آرام کردن ذهن خود نبوده و با هجوم افکار مختلف مواجه باشیم، این شرایط می تواند به طور جدی ما را بیمار کند. پرفشاری خون، آسم، بیماری قلبی و افسردگی و همچنین مشکلات گوارشی، خواب و سیستم ایمنی همگی با زندگی همراه با استرس مداوم در ارتباط هستند و در حال حاضر این شرایط به راحتی می تواند رخ دهد.

اما خبر خوب این است که روش های مختلفی برای آرام کردن ذهن و پیشگیری از هجوم افکار وجود دارند که در ادامه با برخی از آنها بیشتر آشنا می شویم.

یوگا. این یکی از بهترین گزینه هایی است که می توانید برای کاهش استرس و هجوم افکار از آن استفاده کنید. هاتا یوگا ترکیبی از حرکت های چالش برانگیز و تنفس کنترل شده است. این نوع یوگا فواید مختلفی از جمله موارد زیر را ارائه می کد:

توجه و آگاهی را روی حال حاضر متمرکز می کند، به جای این که فرد نگران اتفاقاتی باشد که در آینده رخ خواهند داد.

به کاهش واکنش طبیعی استرس کمک می کند.

قدرت و انعطاف پذیری بدن را افزایش می دهد.

طی دوران همه‌گیری کووید-19 کلاس های آنلاین یوگا نیز از محبوبیت بیشتری برخوردار شده اند.

تنفس. اگر در پی آرامش ذهن خود هستید می توانید تمرینات تنفس عمیق را برای تحقق این هدف مد نظر قرار دهید. روی تنفس خود متمرکز شوید. اگر متوجه شدید که سریع و کم عمق عمل دم و بازدم را انجام می دهید، تلاش کنید آرام‌تر و عمیق‌تر این کار را انجام دهید.

به عنوان مثال، عمل دم را طی سه تا چهار شمارش انجام داده و روی بالا آمدن شکم خود متمرکز شوید. سپس، برای سه تا چهار شمارش نفس خود را نگه داشته و در نهایت طی سه تا چهار شمارش عمل بازدم را انجام دهید.

خرید آکواریوم ماهی. برخی مطالعات نشان داده اند که تماشای ماهی ها در یک آکواریوم می تواند به کاهش اضطراب و استرس و فشار خون انسان کمک کند.

مشاهده شنای ماهی ها و شنیدن صدای آب موجب تولید سروتونین، هورمون مسئول احساس خوب در بدن، می شود و مغز را برای افزایش تولید اندورفین ها تحریک می کند.

ورزش. برای برخی افراد، رشته هایی مانند یوگا و پیلاتس نظم در انجام حرکات آنها به افزایش تمرکز و آرامش ذهن کمک می کنند. اما برای برخی دیگر رشته هایی پر تحرک‌تر مانند دویدن، شنا یا تمرینات اینتروال با شدت زیاد گزینه بهتری برای خلاص شدن از هجوم افکار مختلف هستند.

گوش دادن به موسیقی. این کار به معنای واقعی کلمه می تواند میزان فعالیت در مغز انسان را کاهش دهد. در همین راستا، نورون های کمتری در آمیگدال، بخشی از مغز که مسئول تظاهرات هیجانی مانند ترس است، فعال می شوند. اگر به واسطه درد حواس شما پرت شده است، تمرکز بر موسیقی روشی عالی برای آرام کردن مغز و افزایش تمرکز است.

تن‌آرامی پیشرونده عضلانی. این روشی است که به ایجاد آرامش در عضلات کمک می کند. یک قسمت از بدن مانند انگشتان، پا، دست یا دهان را برای آغاز انتخاب کرده و برای چند ثانیه آن را منقبض کنید. سپس برای 10 ثانیه آن را شل کرده و اجازه دهید آرام شود. به این روند ادامه دهید تا آن را در قسمت های مختلف بدن انجام دهید. این می تواند به آرامش ذهن و کاهش هجوم افکار کمک کند.

نگهداری از یک حیوان خانگی. وقت گذراندن با یک حیوان خانگی می تواند موجب ترشح اکسی‌توسین، هورمونی که در برقراری ارتباط و اعتماد نقش دارد، در بدن می شوند. همچنین، این شرایط به کاهش احساس اضطراب، سردرگمی و بی قراری کمک می کند.

خلاق بودن. فعالیت های ساده که به توجه و تمرکز زیادی نیاز ندارند می توانند شما را از افکار مختلفی که پشت سر هم در ذهنتان نقش می بندند، دور کرده و به افزایش احساس آرامش کمک کنند. به عنوان مثال، ورز دادن خمیر یکی از بهترین گزینه ها در این زمینه است. همچنین، می توانید عکس های مورد علاقه خود را انتخاب کرده و از آنها برای تهیه یک کلاژ استفاده کنید. رنگ کردن تصاویر در یک کتاب رنگ آمیزی نیز از دیگر گزینه هایی است که می توانید مد نظر قرار دهید.

مراقبت از گیاهان. اگرچه فصل سرما فرا رسیده است، شما می توانید نگهداری و مراقبت از گیاهان داخل خانه را مد نظر قرار دهید. در یک مطالعه روی موش ها باکتری های موجود در خاک باغ نشان داد که موجب افزایش تولید سروتونین در مغز سوژه های مورد آزمایش شد.

بازخورد زیستی. اگر گزینه های دیگر در کسب آرامش ذهن و توقف هجوم افکار مختلف موفق نبودند می توانید بازخورد زیستی را امتحان کنید. این روشی است که به افراد چگونگی تنظیم رادی اعمال غیرارادی بدن مانند تنفس و فشار خون، ضربان قلب که در سلامت کلی بدن تاثیرگذار هستند را آموزش می دهد. یک کامپیوتر امواج مغزی را کنترل کرده و ضربان قلب، دمای پوست و تنفس را دنبال می کند. با گذشت زمان، کنترل این موارد بدون کمک دستگاه انجام می شود و با ادامه تمرینات مهارت‌ها بیشتر می شوند.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: کووید ۱۹ سلامت استرس استرس ذهن سلامت یوگا کووید ۱۹ افکار مختلف هجوم افکار آرامش ذهن آرام کردن گزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۸۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 کاهش استرس یا تلقین؟

یک رواشناس اجتماعی گفت: قلیان به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

به گزارش ایسنا، علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روانشناس اجتماعی  در گفت و گو با خبرنگار برنا درباره تأثیر استعمال قلیان بر کاهش استرس اظهار داشت: قلیان به عنوان یکی از مواد دخانی از نظر علمی ثابت شده که به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

وی ادامه داد: تماس سنسورهای لب با دهانی قلیان باعث تحریک سیناپس های مغزی می شود که به صورت موقت و غیر مستقیم بر کاهش اضطراب تاثیر می گذارد، بنابراین اثر مستقیم، مستقل و شناخته شده بین مصرف قلیان و کاهش اضطراب وجود ندارد مگر اینکه به صورت عادت و اعتیاد برای کوتاه مدت مغز را از هجمه های ذهنی دور می کند و پس از مدتی بازمی گردد.

این روانشناس اجتماعی درباره دلیل رواج قلیان در ایران گفت: به نظر من به دلیل صنعت و کسب درآمد، قلیان در ایران رواج پیدا کرده است. قلیان حدود ۲۵ سال پیش در ایران به معنای مدرن کنونی وجود نداشته و نوعی ساز و کار بوده که بیشتر توسط افراد مسن مورد استفاده بوده است. 
 
شریفی یزدی بیان کرد: متأسفانه کم کاری وزارت بهداشت در جلوگیری از رواج قلیان و تبلیغات غلطی که در بحث قلیان مطرح است، مثل اینکه دود قلیان از آب است و ضرری ندارد، صورت گرفته، منجر به ورود قلیان در رستوران ها، کافی شاپ ها، قهوه خانه ها و راه افتادن پیک موتوری قلیان شد و دلیل اصلی آن درآمدی است که اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند.
 
این روانشناس اجتماعی اظهار کرد: هر قلیان به اندازه ۸۰ تا ۱۱۰ نخ سیگاربرای فرد ضرر دارد، هر نخ سیگار بین ۷ تا ۹ دقیقه عمر انسان را کم می کند، اگر یک فرد یک قلیان بکشد انگار ۵ پاکت سیگار کشیده و حدود ۷۰۰ دقیقه از عمرش کاهش پیدا کرده است. 

وی افزود: یکی از سونامی ها در این حوزه سرطان های ریه، حنجره و دهان است که بخش عمده دلیل ابتلا به این بیماری ها قلیان است. امروز  قلیان در بین جوانان به عنوان یک تفریح یاد می شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • مرگ بدون آرامش، قبر مارادونا حفر می‌شود!
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  • شیراز چکیده تمام افکار بزرگان است
  • تفکرات شهید مطهری به نسل آینده منتقل شود
  • پرونده بابک زنجانی در قوه قضاییه بسته شد، اما در افکار عمومی باز می ماند
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • کشف شگفت انگیز سرنخ‌های ژنتیکی افسردگی